Fly en Drive in de voetsporen van Maurice van Nassau Afbeelding Fly en Drive in de voetsporen van Maurice van Nassau
Fly en Drive Brazilie in voetsporen Maurice van Nassau ***
Bestemming: Individuele Rondreizen - Individuele rondreizen

Fly en Drive Brazilie in voetsporen Maurice van Nassau

***

plane hotel car


16 Dagen

Beleef Brazilië vanuit de hoofdstad van de Rio Grande do Norte, op de noordoostelijke punt van dit zuid- amerikaans land . Het staat vooral bekend om haar uitgestrekte duinen aan de kust en de stervormige Forte dos Reis Magos. Een 16e-eeuws Portugees fort vlak aan de monding van de rivier de Potengi. Ten noorden van deze rivier, ligt Genipabu een gebied met torenhoge duinen met een zoetwaterlagune. Via Costeira verbindt de snelweg een 15 km lang stuk stranden ten zuiden van het fort.

U komt ook in Tibau do Sul een klein gemeente in deze staat en João Pessoa de kustplaats bij de Paraíba rivier in het oosten van Brazilië. Een oude stad bekend om haar barokke en art nouveau-architectuur uit de 16e-eeuw. Bij het plaatsje Nova Jerusalém in Fazenda Nova, een district van Brejo da Madre de Deus, in de noordoostelijke staat Pernambuco, in Brazilië. U beleeft veel en ervaar dat u echt in de voetsporen van voetsporen van Maurice van Nassau treedt. Vooral na de ervaringen bij de uitgestrekte stranden van badplaats Maragogi bij de Atlantische kust. En het bezoeken van de door de portugezen in 1535 gestichtte koloniale stad Olinda. Gebouwd op steile hellingen en onderscheidt zich door 18e-eeuwse architectuur, barokke kerken, kloosters, kloosters en felgekleurde huizen.Dag 1 Amsterdam- Natal

Na aankomst op de luchthaven word u hartelijk welkom geheten door onze locale vertegenwoordiging. U ontvangt de reisbescheiden voor deze prachtige rondreis. Onderandere ontvangt u een uitvoerige routebeschrijving, plattegronden en de vouchers voor de diverse hotels die voor u gereserveerd staan gedurende de rondreis. Aansluitend volgt de transfer naar het eerste overnachtinghotel in de omgeving van Natal.

Dag 2 Natal - Tibau do Sul (ca. 79km)

De auto wordt door een van onze medewerkers bij uw hotel afgeleverd. U vertrekt vanuit Natal naar Pium waar u een typische fruitmarkt kunt bezoeken. Diverse soorten tropische vruchten, waaronder lyches, treft u hier aan. Vervolgens rijdt u door naar Pirangi, waar de grootste cashewnotenboom ter wereld staat. Hieromheen bevindt zich een kleine markt, waar onder andere deze heerlijke noten te koop worden aangeboden. Ook andere souvenirs zijn hier te verkrijgen, waaronder hangmatten en kleden. Na lekker te hebben rondgeslenterd start u de motor en rijdt u door naar Tabatinga. Bij het uitkijkpunt heeft u de kans om dolfijnen te spotten. Na dit adembenemende uitzicht rijdt u via Goianinha richting Tibau do Sul, een gemeente in de staat Rio Grande do Norte in de regio Noordoost-Brazilië. U verblijft deze nacht in Hotel Eurosol

Dag 3 Tibau do Sul - Joao Pessoa (ca.65km)Vanuit Tibau do Sul rijdt u richting Joao Pessoa, de hoofdstad van de staat Paraiba. In deze groenste stad van Brazilie vindt u schitterende koloniale gebouwen en een prachtige baai met kristalhelder groen zeewater. Ook bevindt zich hier het meest oostelijke puntje van het continent Amerika, Ponto do Seixas. U kunt een bezoek brengen aan het strand van Jacare, waar u van een onvergetelijke zonsondergang kunt genieten.

Dag 4: Joao Pessoa- Nova Jerusalem (ca. 284 km)

's Ochtends verlaat u de kust en rijdt u het binnenland in, met zijn bijzondere vegetatie. Vanuit Joao Pessoa rijdt u naar het dorpje Toritama, waar zich vele jeansfabrieken bevinden. Uit de wijde omgeving komen mensen hier hun jeans inkopen. Nadat u uw eventuele aankopen hier heeft gedaan, rijdt u door naar Pousada da Paxao - Nova Jerusalem, het grootste openlucht theater ter wereld, waar elk jaar tijdens Pasen het levensverhaal van Christus wordt gespeeld. Het theatrale hotel staat midden in het door rekwisieten en decors aangeklede kasteel en u krijgt 's avonds in een betoverend decor het diner geserveerd. Heel bijzonder! In de maand rond Pasen verblijft u in een gelijkwaardig hotel in de buurt van Nova Jerusalem, aangezien de acteurs op dat moment gebruik maken van het oorspronkelijke hotel. Wel heeft u in deze periode van het jaar de mogelijkheid het hotel te bezoeken.

Dag 5 en 6 Nova Jerusalem - Maragogi (ca. 215 km)U rijdt richting Caruaru, waar u kunt genieten van een locale markt en eventueel uw lunch kunt nuttigen in een van de typische restaurantjes. Op weg naar Maragogi kunt u genieten van mooie, glooiende landschappen, gekenmerkt door rivieren met stroomversnellingen en vele suikerrietvelden. Na aankomst in de karakteristieke Pousada Praiagogi wordt u hartelijk welkom geheten door de Nederlandstalige eigenaars. Geniet van de prachtige omgeving waar u twee nachten in verblijft. De gastvrije eigenaar kan u diverse tips geven met betrekking tot interessante en leuke bezienswaardigheden die in deze omgeving te vinden zijn.

Dag 7 Maragogi - Maria Farinha (ca. 175 km)

Vanuit Maragogi rijdt u noordelijke richting naar Recife en Olinda via de PE 060 em de BR 101. Let op dat u nog voor Recife/Olinda bereikt ziet u al borden richting Maria Farinha. Deze naam komt van een heel kleine krabsoort die veelvuldig voorkomt in het gebied. Wie ook deel uitmaken van de overweldigende natuur in dit gebied, zijn de Mico aapjes die zo nu en dan hun kopjes laten zien in een van de vele bomen bij het hotel. U verblijft in Hotel Amoaras, vertaald uit het indiaanse tupi taal Kom altijd terug Hier krijgt u de kans om optioneel nog een heerlijke boottocht te maken door de mangrove. U kunt navraag doen bij de receptie van uw hotel.

Dag 8 Historisch Olinda

Olinda! Deze stad is zo mooi, zij staat zelfs vermeld op de werelderfgoed lijst van Unesco. Hier vindt u de mooiste en best gerenoveerde overblijfselen van de Portugese en Nederlandse dominantie van deze regio in de zeventiende eeuw. Bekend van het grote straatcarnaval op de kruising gelegen middenin het historische stadje waar alle bands tijdens de carnaval verzamelen. Op deze dag wordt u om 9 uur opgehaald door een meertalige gids om de city-tour Recife/Olinda te doen, tijdens deze tour komt u veel te weten over dit culturele erfgoed. In Recife raden wij aan om de prachtige geconserveerde oude en beschermde binnenstad te bezoeken. Heel aardig om te zien is bijvoorbeeld de Rua de Bom Jesus, die tijdens de Nederlandse dominantie de Jodenstraat heette zoals op het straatnaambord is te lezen. Wat overigens aangeeft dat de Nederlanders toen al toleranter ten opzichte van andere religies stonden dan bijvoorbeeld de streng katholieke Portugezen. De eerste Joodse synagoge in de Rua de Bom Jesus is nu een informatiecentrum over de joodse geschiedenis in Zuid- Amerika.

Dag 9 Maria Farinha - Bahia Formosa (ca. 232 km)Vanuit Maria Farinha volgt u borden Joao Pessoa en daarna Natal. Na ongeveer 200 km over de BR 101 krijgt u de afslag naar het vissersdorpje Bahia Formosa. Aangekomen in het dorp ziet u aan uw linkerkant het uitzichtpunt over de baai met haar vissersboten. Hier slaat u rechtsaf richting de andere kant van het dorp en het strand. De pousada waar u verblijft ligt bovenop een heuvel met uitzicht over zee en is een van de bekendste pousadas van het dorp, zeker bij iedere dorpsbewoner bekend. Geniet van uw laatste nacht op dit zeer romatische plekje en indien u er vroeg bij bent de volgende dag kunt u de zon vanuit de pousada uit de zee zien opkomen.

Dag 10: Bahia Formosa - Pipa Tibau dol Sul - Natal (ca. 78 km)

Vandaag is tijd om terug te keren naar Natal. Tijdens deze dagen kunt u in een relaxte omgeving nagenieten van een onvergetelijke rondreis.

Dag 11 t/m 14 Natal en omgeving

Verblijf in Hotel Morro do Careca op basis van Logies & Ontbijt in een zeezichtkamer. 

Dag 15:

Terugvlucht

Dag 16:

Aankomst Amsterdam

Wij wensen u een hele fijne reis toe!

Dag tot dag


Dag 1 Amsterdam- Natal
Dag 2 Natal - Tibau do Sul (ca. 79km)
Dag 3 Tibau do Sul - Joao Pessoa (ca.65km)
Dag 4: Joao Pessoa- Nova Jerusalem (ca. 284 km)
Dag 5 en 6 Nova Jerusalem - Maragogi (ca. 215 km)
Dag 7 Maragogi - Maria Farinha (ca. 175 km)
Dag 8 Historisch Olinda
Dag 9 Maria Farinha - Bahia Formosa (ca. 232 km)
Dag 10: Bahia Formosa - Pipa Tibau dol Sul - Natal (ca. 78 km)
Dag 11 t/m 14 Natal en omgeving
Dag 15: Natal - Amsterdam
Dag 16: Aankomst in Amsterdam

Inclusief:

 • Ford Fiesta of een soortgelijk type auto met airconditioning, 9 dagen (24 uur per dag), inclusief kilometers en All-Risk verzekering
 • Alle overnachtingen in hotels of pousada's op basis van logies en ontbijt
 • Duidelijke routebeschrijving, inclusief wegenkaart
 • Auto wordt afgeleverd en opgehaald bij uw hotel of op de luchthaven
 • Retourvlucht vanaf Amsterdam

Exclusief:

 • Alle drankjes en niet inclusief maaltijden zijn voor uw eigen rekening
 • Benzine onderweg (uw auto wordt met een volle tank afgeleverd en dient ook met een volle tank te worden ingeleverd)
 • Eigen risico
 • 49 euro p.p. lokaal te voldoen aan de reisagent
 • 32 euro per persoon verplicht aan vertrekbelasting (mogelijk om in Nederland te betalen of ter plaatse)
 • Transferkosten 25.- euro p.p. per enkele reis (optioneel)

Belangrijk:

 • Creditcard verplicht (een afschrift hiervan dient als borg voor uw auto)
 • Mininimum leeftijd is 21 jaar
 • U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, deze dient tenminste 2 jaar in uw bezit te zijnLocatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Huurauto
Standaard inbegrepen in de huursom:
 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer
Optioneel
 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).
Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly en Drive Brazilie in voetsporen Maurice van Nassau 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail