Rondreis Beleef Brazilie Totaal Afbeelding Rondreis Beleef Brazilie Totaal
Rondreis Beleef Brazilie Totaal ***
Bestemming: Individuele Rondreizen - Individuele rondreizen

Rondreis Beleef Brazilie Totaal

***

plane hotel


15 Dagen

Te beginnen in de fantastisch gelegen en veelbezongen metropool Rio de Janeiro, de stad van strand, samba, carnaval en voetbal. Ook bezoekt u de wonderschone watervallen Foz do Iguaçu watervallen. Gelegen op de grens van Argentinie en Brazilie storten hier 275 watervallen zich over een volle lengte van 3 kilometer meer dan 80 meter naar beneden door een waanzinnig tropisch regenwoud. U verblijft vijf dagen in het grootste en mooiste tropisch regenwoud van de wereld: de Amazone. U reist via Manaus die vergane glorie ademt en is daardoor van een bijna trieste schoonheid. In de negentiende eeuw was dit namelijk het mondiale rubbercentrum, waardoor Manaus tot grote bloei kwam. Dat is nu nog te zien aan de vele architectonische hoogstandjes uit die tijd, al zijn de meeste helaas in vervallen staat omdat tegenwoordig het geld ontbreekt voor renovatie.Dag 1: Amsterdam - Rio de JaneiroVandaag vliegt u van Amsterdam naar Rio de Janeiro. Na aankomst wordt u door onze reisleiding naar het eerste overnachtingshotel gebracht. U wordt op de luchthaven opgevangen door onze gids die u naar uw hotel in de omgeving van de Copacabana brengt. Daar komt u meteen ogen en oren tekort en daarom krijgt u de rest van de dag vrij om te genieten van die typische Braziliaanse strandcultuur. U ontvangt de reisbescheiden voor deze prachtige rondreis. 

Dag 2 en 3: Rio de JaneiroVandaag wordt u na het ontbijt opgepikt voor een tocht per jeep door het Tijuca woud van Rio, die uiteindelijk eindigt op de top van de Corcovado waar u samen met Christus over de stad uitkijkt. Daarna keert u met de jeep via het woud en langs de vele stadsstranden in de middag terug bij uw hotel en heeft u de rest van de avond en de volgende dag in Rio geheel vrij om zelf in te vullen.

Dag 4: Rio de Janeiro - Foz do Iguaçu

Vandaag vliegt u na het ontbijt naar Foz do Iguacu, op de grens met Argentinie. Hier bezoekt u een van de grootste en machtigste watervallen ter wereld. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en heeft u de rest van de dag vrij om zich voor te bereiden op het spektakel dat u de volgende dag wacht. 

Dag 5 en 6: Foz do IguaçuNa het vroege ontbijt gaat u de watervallen ontdekken van Foz do Iguaçu te ontdekken. U bezoekt zowel de Braziliaanse kant met zijn schitterende uitzichten, als de ruige Argentijnse zijde. En onderweg geniet u dan ook nog midden in dit wereldwonderlijke gebied van een traditionele lokale lunch (inbegrepen). De volgende dag heeft u ter vrije besteding.

Dag 7: Foz do Iguaçu - Manaus - Amazone

En of het allemaal nog niet genoeg is, vliegt u vandaag naar het grootste tropische regenwoud ter wereld: de Amazone. Na aankomst in de hoofdstad Manaus wordt u opgehaald en per boot in ca. 30 minuten naar het Tiwa Resort gebracht. Maar niet om te gaan slapen, want na het diner (inbegrepen) gaat u in het donker met een kano de rivier op om kaaimannen in hun natuurlijke omgeving te bekijken. Het klinkt eng, maar het is onvergetelijk als u die oranjerode ogen in de straal van de zaklamp ziet oplichten. Daarna keert u terug voor de overnachting en wees gerust: de krokodillen komen in principe niet op uw kamer.

Dag 8: Amazone gebiedIn de ochtend wandelt u met een gids het oerwoud in om op bezoek te gaan bij een inheemse stam. Zij bieden u ook nog de kans om te gaan vissen op zon andere vriendelijke bewoner van de rivier: de piranha, die overigens prima smaakt in de soep. De lunch onderweg is inbegrepen. Na deze trektocht door de natuur komt uiteindelijk in de namiddag moe maar voldaan terug in uw hotel voor het diner (inbegrepen) en de overnachting.

Dag 9: Amazone gebied

Deze dag staat geheel in het teken van de ontmoeting tussen de Gele en de Zwarte Rivier die deel uitmaken van de Amazone. Prachtig is het om te zien hoe op het punt waar beide rivieren samen komen, het water aan de ene kant helemaal geel en aan de andere helemaal zwart gekleurd is. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding, in het hotel zijn verschillende activiteiten te ondernemen zoals: piranha's vissen. Lunch en diner in het hotel zijn inbegrepen.

Dag 10 Amazone - Manaus 

Op de laatste dag van de rondreis gaat u de wonderschone jungletour maken, een moment dat u niet snel zult vergeten. Hierna gaat u terug naar uw hotel om uit te checken, daarna laat u de natuur achter en vertrekt u langzaam maar zeker weer naar Manaus.

Dag 11 t/m 13 Rio de Janeiro

U verblijft in een drie sterren plus hotel in Rio de Janeiro.

Dag 14 Rio de Jaineiro - Amsterdam

Vertrek van Rio naar Amsterdam

Dag 15 Amsterdam

Aankomst in Amsterdam 

Dag tot dag

Dag 1: Amsterdam - Rio de Janeiro
Dag 2 en 3: Rio de Janeiro
Dag 4: Rio de Janeiro - Foz do Iguaçu
Dag 5 en 6: Foz do Iguaçu
Dag 7 Foz do Iguaçu - Manaus - Amazone
Dag 8 Amazone gebied
Dag 9 Amazone gebied
Dag 10 Amazone - Manaus 
Dag 12 t/m 14 Rio de Janeiro
Dag 14 Rio de Jaineiro - Amsterdam
Dag 15 Amsterdam

 

Manaus

Manaus is de poort naar de Amazone, waar deze stad met meer dan een miljoen inwoners middenin ligt. Het is dan ook de hoofdstad van Amazonas, de grootste staat van Brazilie. Manaus ademt vergane glorie en is daardoor van een bijna trieste schoonheid. In de negentiende eeuw was dit namelijk het mondiale rubbercentrum, waardoor Manaus tot grote bloei kwam. Dat is nu nog te zien aan de vele architectonische hoogstandjes uit die tijd, al zijn de meeste helaas in vervallen staat omdat tegenwoordig het geld ontbreekt voor renovatie. Die enorme rijkdom was te danken aan het feit dat de rubberbomen alleen in dit gebied in de wereld voorkwamen en dus had Brazilie een monopolie dat het graag wilde behouden. Maar zoals het zo vaak gaat in de wereld van het grote geld waren er kapers op de kust. De rubberzaden werden gestolen door de Engelsman Henry Wickham die ze naar naar zijn vaderland smokkelde, waar ze tot wasdom werden gebracht. Vervolgens exporteerde Engeland de stekken naar de eigen overzeese kolonien waar enorme en zeer efficiente plantages ontstonden die kwalitatief veel beter rubber produceerden dan in Brazilie. En dat betekende het einde van de monopoliepositie en het begin van het einde van de welvaart van Manaus. Pas veel later kreeg Manaus er een economische troef voor terug: toerisme in het grootste en mooiste tropisch regenwoud ter wereld: de Amazone.

Foz do Iguaçu

Vergeet de watervallen van Niagara in Amerika en Victoria in Afrika, want er kan er maar een de mooiste zijn en dat is Foz do Iguaçu! Gelegen op de grens van Argentinie en Brazilie storten hier 275 watervallen zich over een volle lengte van 3 kilometer meer dan 80 meter naar beneden door een waanzinnig tropisch regenwoud. Met geen pen te beschrijven en zelfs foto's doen de watervallen van Iguaçu geen recht aan. Dit moet persoonlijk ervaren worden, want dit is poetry in motion zoals de Engelsen zo mooi kunnen zeggen! Eigenlijk overbodig om weer te moeten melden, maar uiteraard is het hele gebied Nationaal Park en staat zoals al die fantastische plekken in Brazilie op de werelderfgoed lijst van de Verenigde Naties. Het houdt hier in Brazilie qua cultuur en natuur namelijk nooit op, al is Foz do Iguaçu zelfs hier in het land wel de overtreffende trap van natuurgeweld.Locatie


Vluchten
De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Ruimbagage
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Binnenlandse luchthavenbelasting en fooien
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie

Inbegrepen

Vlucht Amsterdam Rio de Janeiro v.v. Alle binnenlandse vluchten Alle transfers Alle hotelovernachtingen Alle ontbijten Alle entreegelden zoals genoemd Engels sprekende gidsen Diensten locale gidsen Rondreis volgens programma in airco bus/minivan 3 x lunch 3 x diner

Overig

Kleine wijzigingen in het dagprogramma en prijswijzigingen i.v.m. binnenlandse vluchten onder voorbehoud.


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Rondreis Beleef Brazilie Totaal 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail