Busreis Edinburgh 8 dagen Afbeelding Busreis Edinburgh 8 dagen
Busreis Edinburgh 8 dagen
Bestemming: SCHOTLAND - Rondreis

Busreis Edinburgh 8 dagen


Schotland met als hoofdstad Edinburgh maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk. Edinburgh wordt wel eens omschreven als het Athene van het noorden. Al in de vroegste tijden bevond zich hier een nederzetting. Het indrukwekkende centrum wordt omgeven door een drietal bergen. Carlton Hill, met Nelsons Monument, Castle Rock, met Edinburgh Castle, en Arthurs Seat, met een fantastisch panoramisch uitzicht over de...

Rondreis o.b.v. Volgens programmaSchotland met als hoofdstad Edinburgh maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk. Edinburgh wordt wel eens omschreven als het Athene van het noorden. Al in de vroegste tijden bevond zich hier een nederzetting. Het indrukwekkende centrum wordt omgeven door een drietal bergen. Carlton Hill, met Nelsons Monument, Castle Rock, met Edinburgh Castle, en Arthurs Seat, met een fantastisch panoramisch uitzicht over de stad. Net als elke metropool is Edinburgh qua architectuur interessant. Het stadsbeeld van Edinburgh bestaat deels uit middeleeuwse - en deels uit 18e eeuwse gebouwen. Veel steegjes met plaveisel van keitjes, gaslantaarns en talloze kerken.

Eerste dag

De touringcar brengt u vanaf uw instapplaats naar IJmuiden vanwaar de ferry de oversteek maakt naar Newcastle. U kunt tijdens de overtocht dineren in het restaurant. Aan vertier geen gebrek. U kunt het in de nachtclub zelfs heel laat maken.

Tweede dag

Komen we rond 08:00 uur plaatselijke tijd in Newcastle aan. Vervolgens rijden we binnendoor naar de Schotse grens, Carter Bar, voor een kleine stop. Rond het middaguur arriveren we in Edinburg. Eerst bezoeken we het Edinburgh Castle (optioneel) waar o.a. de Schotse kroon juwelen te zien zijn. Tegen het einde van de middag arriveren we in ons hotel. s Avonds kunt u deelnemen aan een diner in een door onze reisleiding geselecteerd restaurant (optioneel) daarna organiseert uw reisleiding een verkenningstocht (optioneel), per touringcar, door de stad.

Derde dag

Vandaag reizen we naar het noorden. Rijdend door het graafschap Kingdom of Fife steken we bij Dundee de Frith of Tay over. We vervolgen onze reis en u kunt een bezoek brengen aan Glamis Castle (optioneel) waar de moeder van Koningin Elizabeth opgroeide. s Middags maken we een stop in het pittoreske dorpje Pitlochry. Tegen de avond komen we aan in ons hotel in de omgeving van Inverness/ Avimore, waar een diner (inclusief) wordt gebruikt.

Vierde dag

Maken we een mooie rondrit door de Highlands. We rijden een deel van de Whiskey Trail in de Spey Valley waar veel Wiskey gestookt wordt en brengen een bezoek aan een distilleerderij in de omgeving van Dufftown. s Avonds gebruiken we het diner (inclusief) in het hotel.

Vijfde dag

Vanuit het hart van de hooglanden rijden we vandaag naar Inverness. Hiervandaan zakken we via Loch Ness, waarop u een rondvaart (optioneel) kunt maken, en het Caladonian Canal af naar de west kust. Met haar vele Lochs, eilanden en de Ben Nevis, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk, een fantastisch gebied. We komen aan het eind van de middag aan in ons hotel in de omgeving van Fort William/Oban. s Avonds kunt u deel nemen aan het avondprogramma (optioneel).

Zesde dag

Vandaag verlaten we de Hooglanden. Via Glencoe en het adembenemende natuurgebied van de Trossachs, met natuurlijk weer de verschillende stops, rijden we naar Glasgow. Aan het eind van de middag komen we in ons hotel aan waar we s avonds een diner (inclusief) gebruiken.

Zevende dag

Op weg naar Hull brengen we in de zgn. Borders een bezoek aan het grootste nog bewoonde kasteel in Schotland: Floors Castle (optioneel). Aan het eind van de middag gaan we weer aan boord van onze ferry voor de overtocht naar IJmuiden.

Achtste dag

We varen rond 08.00 de haven binnen. Onze servicelijnen brengen u vervolgens weer naar de uitstapplaats.

N.B.

Het programma kan indien noodzakelijk in volgorde veranderen. De inhoud van het programma blijft echter altijd onveranderd.

Inclusief

Reis per touringcar Nederland - Edinburg v.v. 5 nachten accommodatie op basis van een middenklasse hotel met bad/douche, toilet, tv en ontbijt 2 nachten accommodatie op basis van een 2-persoons binnenhut met douche en toilet (exclusief ontbijt) 2x diner in het hotel in Inverness/Avimore 1x diner in het hotel te Glasgow.

Exclusief

Lunches en diners Entreegelden ontbijt/diner tijdens de overtocht 89,- per persoon (optioneel bij te boeken, diner + ontbijt op heen- en terugreis) Parkeerkaart IJmuiden 55,- per auto (optioneel bij te boeken) Optionele- en avondexcursiesVluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Busreis Edinburgh 8 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail